KÖPVILLKOR

Köpvillkor för enkelhet, trygghet och service

Vi vill gärna ha dig som kund, en mycket nöjd kund och tycker därför det är viktigt att du enkelt kan få korrekt information, handla säkert eller få smidig leverans och service av oss. Därför har vi samlat information om det här nedan.

Du förutsätts ha läst denna information när du lägger en order. Köpvillkoren gäller för slutkund som köper från vår webshop airwheel.nu. Om du köpt på en mässa eller ett ”event” så gäller inte samma villkor (ej ångerrätt men bytesrätt). Se nedan. För återförsäljare gäller specifika villkor.

Köp och betalning

Ikon-kop-och-leveransHos Airwheel.nu kan du enkelt handla online utan registrering. Du lägger enkelt din/dina varor i ”Varukorgen” och går vidare till ”Kassan”. Där anger du din kundinformation.

I regel är våra varor lagervaror men om en modell mot förmodan är slut i vårt lager får du information om detta då din beställning görs.

Betalning med bankkort

Betalningen går sedan direkt via Payson för att garantera säkraste betalning med bank- eller kreditkort. Du kan betala med Visa eller Mastercard eller internetbankerna Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Betalningen är inklusive moms (Norge undantag) och vi lägger inte till några kostnader.

Betalning mot faktura

Vi erbjuder även betalsättet ”Paysonfaktura”, betalning mot faktura, i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar och det tillkommer ingen avgift. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som Payson genomför vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Observera att på fakturan anges det ”Lägst att betala skall vara oss tillhanda senast 201x-xx-xx”. Om du avser betala hela beloppet så betala det som anges som ”Totalt belopp”. Alternativt kan du välja att delbetala (se nedan) och betala ett lägre belopp på den aktuella fakturan. Se detta exempel på en faktura.

Vid försenad betalning skickar Payson en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Payson debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Vid betalning med Paysonfaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Delbetalning mot faktura

Om du gjort valet ”Betalning mot faktura” (se ovan) så kan du delbetala detta belopp. Du väljer då belopp och betalningsperiod fritt enligt riktlinjer som anges på fakturan. På fakturan anges det ”Lägst att betala skall vara oss tillhanda senast 201x-xx-xx”. Om du avser delbetala så betala minst det belopp som anges. Se detta exempel på en faktura.

Observera att det tillkommer en avgift (Payson) för din delbetalning som baseras på en årsränta på 18,76% samt en aviavgift på 29kr per delbetalning. Hör gärna av dig om du vill veta mer om detta.

Direktbetalning med iZettle

På mässor och andra ”event” så har du möjlighet att göra en kortbetalning direkt med iZettle.

Säkerhet med Payson och Airwheel 

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.

För att handla på Airwheel.nu så måste du ha fyllt 18 år eller ha förälders/målsmans godkännande (kontakta oss i så fall).

Din order skickas när vi mottagit din betalning. Du kommer att få bekräftelse per email när order mottagits och när ordern skickats. Din vara kommer sedan tryggt hem till dig.

Saker-betalning-via-Payson-M

Frakt och leverans

Ikon-fri-fraktFrakten är gratis och det tillkommer inga andra kostnader för tex. hantering. Vi levererar till hela Norden och gör försändelsen inom två arbetsdagar ofta samma dag. Vi har effektiv 3PL (tredjepartslogistik för lager och transport) där frakten går tryggt med Bring vilket ger snabba och spårbara leveranser. Leveranstiden med Bring är normalt bara två till tre dagar inom Sverige. Din Airwheel blir sänd till ett upphämtningsställe nära dig. Om du anger mobilnummer eller email så kommer du att få en avisering i god tid. Kontakta vår kundservice om du inte fått leverans av din beställning inom den beräknade leveranstiden. Du har rätt att häva köpet om du inte godkänner en ny föreslagen leveranstid vid en eventuell försening.

Beställa från Danmark, Finland, Norge och Island

Nordisk-bestallningInformation in English is found here.

Airwheel finns representerad i vissa nordiska länder. Om så inte är fallet i ditt land så kan vi leverera till dig. Airwheel finns för leverans till de Nordiska länderna, Sverige, Danmark, Finland, Norge och Island. Shoppen är öppen för alla privatpersoner in de Nordiska länderna och inkluderar fri frakt.

Priserna är i SEK och är inklusive moms för alla länder utom Norge, där det är exklusive moms. Norska kunder bör vara beredda på kostnader i samband med import såsom moms, tull och ev. ärendekostnader.

Betalning är enkel och säker med VISA, MasterCard eller någon av internetbankerna Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Betalningen hanteras av Payson.

Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Garanti

Ikon garantiVi lämnar ett års garanti på våra varor. Garantin gäller från inköpsdatum och omfattar fabrikations- och materialfel. Förslitningsskador omfattas ej av garantin. Vi lämnar ett halvt års garanti på batterier. Vidare gäller inte garantin vid skada eller problem orsakad av olycka, felanvändning eller oaktsamhet.

Självklart gäller garantin på Airwheel köpta från oss på Airwheel AB och skall vara styrkt med serienummer, som du finner vid fotstödet.

Om Airwheel bedömer att ett fel på en vara ej är ett garantifel kan kunden komma att debiteras reparations-, frakt- eller undersökningskostnad.

Kontakta kundservice om du önskar åberopa garanti. När du kontaktar kundservice så upplys om ordernummer, serienummer (vid fotstöd) och kvitto. Notera och beskriva felet/problemet så tydligt som möjligt. Tag gärna ett foto som tydligt visar skadan/felet.

Ångerrätt och returer

95BNär du som privatperson handlar på Airwheel.nu gäller 14 dagars ångerrätt i enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att du som konsument alltid har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du tagit emot den beställda varan. Du får packa upp och titta på varorna, men både varan, förpackningen och emballage ska returneras i väsentligt oförändrat skick, det vill säga oanvänd, hel och ren. Du får således inte ha använt varan.

 

Vid ångerrätt ersätter vi inte returkostnader till oss. Återbetalning görs inom 30 dagar efter att returnerad vara kommit oss till godo och sker normalt på samma sätt som den ursprungliga betalningen

Om du mot förmodan skulle vilja utnyttja ångerrätten, kontakta då kundservice. När du kontaktar kundservice så upplys om ordernummer och kvitto. Notera och beskriva orsaken så tydligt som möjligt.

Om du köpt din Airwheel på en mässa eller något ”event” så har du inte ångerrätt men bytesrätt. Vi byter gärna till en annan modell. Eventuell frakt betalas av dig som kund.

Vi hoppas givetvis att du aldrig kommer att ångra ditt köp av en Airwheel.

Reklamation

241Du som kund har alltid tre års reklamationsrätt på alla våra varor enligt Konsumentköplagen. Reklamationsrätten täcker främst funktions-, material- och fabrikationsfel på de varor du har köpt hos oss. Om du vill reklamera en vara eller inte är nöjd med ditt köp, kontakta då kundservice så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Reklamationen måste göras inom skälig tid efter det att du märkt eller borde ha märkt felet.

När du kontaktar kundservice så upplys om ordernummer och kvitto. Notera och beskriva felet/problemet så tydligt som möjligt. Tag gärna ett foto som tydligt visar skadan/felet.

När Airwheel AB fått tillbaka reklamerad vara och konstaterat att reklamationen är giltig kommer vi att kompensera dig genom att i första hand avhjälpa felet, i andra hand ersätta dig med en ersättningsvara, eller i tredje hand ge dig en skälig ersättning genom prisavdrag.

Vi strävar efter att detta ska ske inom 30 dagar från det att vi mottagit reklamationen. Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt Konsumentköplagen. Vid reklamationer följer Airwheel AB riktlinjer från Allmänna reklamationsnämnden. Du kan också läsa mer på Konsumentverket.

Airwheel AB står för eventuell returfrakt vid reklamationer.

Service och kvalitet

Ikon-serviceVi brinner för och fokuserar på Airwheel och att få mycket nöjda Airwheelkunder. Det är därför för oss en självklarhet att du ska känna dig tillfreds med ditt köp och användandet av din Airwheel. Vi har omsorgsfullt valt och testat produkter som har bra funktion och håller hög kvalitet. Airwheel är dessutom CE-godkänd liksom certifierad för EMC och LVD.

Service av utbildad personal med originalreservdelar prioriterar vi till våra kunder. Ett köp genom oss, styrkt med serienummer (vid fotstödet) ger dig vår service och omtanke.

Vi lovar att göra vårt yttersta för att kvalitet och service ska motsvara dina förväntningar. Våra kunder får ett prioriterat telefonnummer (vid köpet) till oss för hjälp och support.

Du är varmt välkommen att kontakta oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig.

Personuppgifter, cookies och felskrivningar
19Personuppgifter: Vi säljer eller förmedlar aldrig dina uppgifter till tredje part. Vi loggar endast information nödvändig för att du ska kunna genomföra köp, som adress och namn. E-postadress måste anges för att vi ska kunna skicka orderbekräftelse och orderstatus.

De uppgifter du lämnat till oss kan komma att användas för vår egen marknadsföring, vid kundnöjdhetsundersökning eller eventuella erbjudanden. Vi loggar IP-adress enbart för användning vid falskbeställningar.

Cookies: När du besöker en webbplats kan den begära att spara en liten textfil på din dator. Denna textfil kan användas till många saker men det vanligaste är att man använder cookies för att spara olika former av inställningar för webbsidan (till exempel språk) samt för att följa en besökares surfande. Vi använder cookies för att kontrollera kundkorgen. Vi använder också tredjepartscookies från Google för att spåra trafik på vår hemsida. Denna information är helt anonym och används endast för statistik. Ingen personlig information sparas i dessa cookies.

Om du inte tillåter cookies på Airwheel.nu så kan du fortfarande besöka sidan och titta på produkter men du kan inte lägga till produkter i kundkorgen och därmed inte handla.

Felskrivningar: Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera priser, bilder manualer och produkttexter som blivit felaktiga.